Mobilizing & Sensory Awareness
bewegen en ademen met gevoel, aandacht en nieuwsgierigheid

Voor degenen die merken dat zij behoefte hebben aan verdieping van hun vermogen om te ontspannen in lichaam en geest en aandachtig aanwezig te zijn met zichzelf en in de omgeving, bied ik een vervolgtraining aan:
Sensory & Mobilizing Awareness is lichaamswerk, gebaseerd op mindfulness, met de taal van het lichaam en zintuigen als startpunt.

Voor wie bewuster wil worden van de signalen van het eigen lichaam en wil leren zelf de spanningsgebieden op te lossen. In het werk met simpele activiteiten als lopen, zitten, staan, luisteren, ademen, ons naar de ander richten, maken we contact met de vanzelfsprekende, aangeboren kracht van ons organisme om te helen en in balans te komen.
Je ervaart diep in jezelf hoe je en waar je beweegt, wat het je doet en wat de effecten zijn van kleine veranderingen en… niets doen.
De verbindingen tussen brein en lijf worden ‘wakker geschud’, waardoor het lichaamsgevoel verbetert en je leert teruggaan naar ontspannen bewegen en ademen. Ook op geestelijk gebied heb je daar profijt van.

Nu eens niet ‘keihard aan onze conditie en spierkracht werken’, maar via rustige oefeningen het plezier en moeiteloosheid van onszelf en onze beweging terugvinden: liggen, rollen, buigen, zitten, staan, lopen, lachen en in rust met jezelf zijn.
Deze nieuwe bewegingstherapie is geschikt voor jong en oud, met of zonder pijn.

Met als resultaat:

  • makkelijker loslaten en meer ontspannen
  • ervaren van je vermogen om te gronden
  • bewuster van je lichaam
  • comfortabele ademhaling
  • meer plezier in bewegen
  • Verbetering coördinatie en balans

Na afloop van de cursus beschik je over een reeks oefeningen voor thuis waarin in 15 minuten het hele lijf aan bod komt.
De cursus wordt gegeven door Dip Dibbets, zij is jarenlang geschoold in de methoden Sensory & Mobilizing Awareness en Haptonomie.

Kosten
Deelname bedraagt voor 10 lessen van 1,5 uur 300,- Mogelijk vergoedt je zorgverzekeraar de kosten. Overleg hierover altijd met de docent.

Cursusdata
De cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven, soms ook op andere dagen van de week. Informeer naar de mogelijkheden.

Start van de eerstvolgende cursus in het voorjaar 2020: donderdag 5 maart

Data:

13, 20 februari
12, 19, 26 maart
2, 9, 16, 23 april
7 mei


Tijd:   9.00–10.30 uur

Locatie: Groepsruimte Terra, Bosduifstraat 1, 6542TP Nijmegen

Aanmelden:
Oefentherapeut Cesar Dip Dibbets
Beweegpraktijk Oud West
info@daarbuitenloopteenschaap.com
06-44662002